Juho Vilhelminpoika Juopo oli tunnettu koko pitkän elämänsä ajan tarmokkaana ja päättäväisenä toiminnan miehenä. 1870-luvulla Juho Juopo asettui Tiluksen kautta Juopon tilalle. 1900-luvun alussa perhe muutti Kalajoelle, mutta 90-vuotiaana teräsvaarina hän asui Himangan Pajalassa.

Juho Juopo on hyvä esimerkki itseoppineesta henkilöstä, jonka kaunis käsiala jo yksin tekee vaikutuksen. Hän oli järjestyksessä kuudes Himangan kunnallislautakunnan esimies. Juho Juopon esimieskausi kesti vuoden 1893 alusta vuoden 1903 loppuun. Muiden esimiesten kaudet olivat lyhyempiä. Kysymyksessä oli aikaa vievä ja palkaton luottamustoimi.

Juholle oli yhdistetty periaatteessa kaikki kunnalliset tehtävät: köyhäinhoito, palovakuutus, lainamakasiini ja varsinainen kunnan asioiden hoito. Hänen kerrotaan hoitaneen asiat ajallaan ja kunnollisesti. Lisäksi hän oli Himangan satamatoimikunnan jäsen ja sataman tilintarkastaja. Tehtävä ei ollut helppo, sillä satama oli viiden Suur-Lohtajan perilliskunnan yhteisomistuksessa. Hän osallistui myös yhtenä ensimmäisistä Himangalla virinneeseen laivanvarustamiseen. Toisen Juhon laivan nimikin oli Ensimmäinen. Hän ei ollut laivan ainoa omistaja.

1900-luvun alussa varjostivat Suomen valtiollista elämää venäläistämispyrinnöt. Juho Juopo pyrki omalta osaltaan vastustamaan sortotoimia jopa niin, että eräitä kunnalle annettuja laittomia määräyksiä ei toteltu.

Vanhemmat

merimies, sittemmin talonpoika Fredrik Vilhelm Bond ja Anna Antintytär Tilus

Puoliso

Himangalla 20.8.1876 Loviisa Antintytär Hankonen, syntynyt 3.4.1846 Himanka, kuollut 2.10.1930 Himanka, vanhemmat talollinen Antti Erkinpoika Hankonen ja Maria Antintytär Mutka