Alavieskan Takkuperällä asunut Aaro Takkunen osti myöhemmin maatilan Alavieskan Putaanperältä. Isän kuoltua Eino Takkunen jatkoi hänen työtään maanviljelijänä. Hän paransi tilan tuottoa erilaisilla maanparannustöillä ja kasvattamalla sen pinta-alaa ostojen kautta.

Eino Takkunen osallistui molempiin sotiin. Talvisodassa hän oli JR 26:ssa kivääriryhmänjohtajana Kannaksella sekä jatkosodassa 32 AVarK:ssa joukkueen varajohtajana Syvärillä ja Kannaksella. Sotilasarvoltaan hän oli ylikersantti.

Leipätyönsä ohella Eino Takkunen on tehnyt mittavan työn kunnallisissa luottamustoimissa. Kunnanvaltuustossa hän oli 1951–60. Kunnanhallitukseen Jokela kuului yhtäjaksoisesti 1954–80. Tästä ajasta hän toimi puheenjohtajana 11 vuotta, varapuheenjohtajana ja kunnanjohtajan varamiehenä yli 11 vuotta sekä vt. kunnanjohtajana lähes vuoden.

Koululaitoksen kehittäminen oli Eino Jokelaa lähellä. Hän kuului kansakoululautakuntaan 9 vuotta, kirkonkylän kansakoulun johtokuntaan 9 vuotta, kunnallisen keskikoulun johtokuntaan 9 vuotta ja kansalaiskoulun johtokuntaan 9 vuotta. Hänen kiinnostustaan koulutukseen osoittaa vielä se, että hän kuului Kalajokilaakson Ammattikoulun liittovaltuustoon 1964–72 sekä liittohallitukseen 1973–80.

Näiden kunnallisten luottamustoimien lisäksi Jokela toimi eri pituisia aikoja 13:ssa eri lauta- ja johtokunnassa sekä kunnan edustajana Nivalan Savi Oy:ssä, Alavieskan Saha ja Mylly Oy:ssä sekä Alavieskan vesiyhtymässä. Hän kuului myös Visalan sairaalan liittovaltuustoon 10 vuotta, Vanhainkoti Sipilän liittovaltuustoon 21 vuotta, Ylivieskan seudun kansanterveystyön kuntainliiton liittohallitukseen 7 vuotta, Kalajoen paikallissairaalan kuntainliiton liittovaltuustoon 4 vuotta, Kansaneläketoimikuntaan 18 vuotta sekä sosiaalivakuutustoimikuntaan 6 vuotta. Alavieskan osuuspankin johtokunnan puheenjohtajana Eino Jokela toimi 1951–75. Vieskan Elementin hallituksen jäsen hän oli 1967–80. Maataloustuottajien johtokuntaan hän kuului 1949–56; Alavieskan osuusmeijerin tilejä hän tarkasti 1968–80. Ansioistaan yhteiskunnallisena vaikuttajana Eino Jokela sai pitäjäneuvoksen arvonimen 1978.

Vanhemmat

palstatilallinen Aaro Takkunen ja Lyydia Viljamaa

Puoliso

23.7.1930 Tyyne Astrid Pietilä, syntynyt 19.3.1906 Ylivieska, vanhemmat talollinen Klas Johan Emanuelinpoika Pietilä ja Hilma Maria Joonaantytär Knuutila