Pekka Johannes Haapanen tuli Pulkkilan apteekkariksi vuonna 1947. Vaikka Haapasen aika apteekissa jäi melko lyhyeksi, hän ehti jatkaa edeltäjänsä Senja Jääskeläisen aloittamia uudistuksia. Sen lisäksi, että apteekkari Haapanen korjautti pitkään palvelleita Kyrön talon apteekkitiloja, hän avasi lääkevaraston Kestilässä.

Uudistetuista apteekkitiloista apteekkitarkastaja Holger Peldan totesi lokakuussa 1948:

”Kaikki huoneet, makasiinia myöten korjattu ja maalattu. Apteekkihuoneeseen on yleisön puolelle hankittu siisti kalusto, tiskiä ja assistenttifakkia on korjattu, laboratorioon on hankittu uusia hyllyjä. Päivystäjän huoneeseen on hankittu uusi siisti kalusto, kassakone on.”

Kestilän 19.8.1948 avattu lääkevarasto sijaitsi ”puolen kilometrin päässä kirkosta” kuten Pulkkilan apteekkikin. Lääkevarasto käsitti myymälähuoneen, varastohuoneen, keittiön, kuivan kellarin ja makasiinin. Haapanen oli laitattanut omistamassaan talossa sijaitsevan lääkemyymälän ulkoseinään kyltin ”Apteekki”, mutta se oli apteekkitarkastajan mielestä liikaa, ja Haapanen sai tästä huomautuksen.

Myrkkyjen käsittelyyn ja myyntiin tarkastajat puuttuivat herkästi, mutta vuosittaiseen strykniinin ja fosforihillon kulutukseen tarkastajat eivät näytä juurikaan puuttuneen. Apteekkitarkastaja Paldan huomauttaa oppilaiden päässeen myymään I luokan myrkkyjä, ja kasvinsuojelumyrkyksi oli myyty sublimaattipastilleja. Kunnanlääkäri Salmela puolestaan ilmoitti olevansa täysin tyytyväinen Kestilän lääkevarastoon, jota hoiti vuonna 1943 taloon tullut farmaseutti Vieno T. Satimus.

Sikälikin Haapanen oli uranuurtaja, että hänen aikanaan ensimmäistä kertaa Pulkkilan apteekissa otettiin miehiä oppilaiksi. Silloin Seppo Niemi ja Esko Niskanen pääsivät tutustumaan farmasian maailmaan. Esko Niskanen teki myöhemmin näyttävän uran valtakunnan politiikassa.

Haapaset rakennuttivat Lamujoen rantaan huvilan, joka aikalaisten mukaan hyvin hoidettuine ympäristöineen oli paikkakunnalla eräänlainen nähtävyys. Kesäpaikallaan Haapanen saavutti myös matkansa pään, sillä hän hukkui uintimatkalla huvilansa rantaan. Farmaseutti Sisko Saarela vastasi apteekista sen muutaman kuukauden ajan, joka jäi seuraavan apteekkarin saapumiseen.

Puoliso

Elli Haapanen