Kaarlo Eräntie oli Haapajärven ensimmäinen yksityiskauppias. Hän aloitti työuransa osuusliikkeiden palveluksessa ensin myymälänhoitajana ja myöhemmin johtajana. Ensimmäisen oman liikkeensä hän perusti vuonna 1924 Haapajärvelle, jossa aikaisemmin oli ollut vain osuusliikkeen myymälä. Eräntie rakensi 1920-luvulla nykyiselle Kauppakadulle liikkeen, jossa kauppatoimintaa jatkoi Kaarlo Eräntien pojista Jorma. Kaarlon poika Pekka Eräntie perusti oman vaateliikkeensä Valtakadun varrelle.

Kauppias Eräntie on kertonut, että kylä oli silloin vielä hyvin pieni, mutta kun Iisalmi–Ylivieska-rautatie valmistui vuonna 1925, alkoivat puutavaran kuljetukset ja kylä kasvoi. Haapajärvestä muodostui huomattava puutavaran lastauspaikka. Pitäjässä oli paljon omia metsiä, ja naapurikunnistakin tuotiin tavaraa Haapajärvelle lastattavaksi.

Ennen rautatien valmistumista oli kaikki tavara tuotava Ylivieskasta hevoskyydillä. Kuudenkymmenen kilometrin matkaan oli varattava kolme päivää, yksi menomatkaan ja kaksi tulomatkaan.

Vanhemmat

talollinen Carl Johan Enqvist ja Edla Adolfina Enqvist (os. Soltin)

Puoliso

3.10.1914 Flora Wilhelmiina Åhlberg, synt. 18.2.1889 Kemi, kuollut 8.4.1957, vanhemmat kansakoulunopettaja Edvard Antinpoika Åhlberg ja Gustafva Wilhelmiina Pallari