Syötteen savottoja niin kuin muitakin Pohjois-Suomen ja Lapin suuria savottoja kiersi isoina savottavuosina rehtien savottamiesten joukossa kulkumiehiä, lentojätkiä onneaan kokeilemassa. Kerran löysi tiensä erääseen Syötteen savottaankin eräs tuntematon kulkumies, hyvä suustaan mutta huono töistään. Hän hakeutui savottaan muka töitä kyselemään, sopeutti itsensä savottamiesten joukkoon. Iltapuhteella hän kertoi kaskuja ja tarinoita, joita miehet mielellään kuuntelivat. Savottamiehille hän oli hauskaa ajanvietettä ja pikkuhiljaa saavutti savottamiesten luottamuksen. Nämä eivät tienneet, että tällä oli koko ajan mielessään ryöstö, tilipäivien selvittäminen ja savotan palkkarahojen anastus. Kertoman mukaan se kävi tähän tapaan:

– Sitten eräänä mustana, myrskyisenä ja sateisena iltana se tapahtui. Se oli tilinmaksupäivä. Kun kasööri sitten syyspimeänä iltana tuli rahalippaansa kanssa savottapirttiin ja istuutui pöydän ääreen, istuutui mies kasööriä vastapäätä ja aloitti kohta tapansa mukaan kertoilemaan hauskoja tarinoita ja leikitteli tempuillaan. Sitten hän sanoi:

– Minäpä esitän teille nyt Rosvo Perttusta.

Näytelmä alkoi. Näytelmän edistyessä mies laski kätensä kassalippaan päälle, taputteli lipasta ja sanoi:

– Jos minä olisi Rosvo Perttunen, niin näin se veisi tämän lippaan. Sitä se hoki, taputteli lipasta ja kasööri ja miehet nauroivat. Mies jatkoi näyttelemistään, otti lippaan sangasta kiinni ja lähti kävelemään.

– Näin se veis, näin se veis, mies hoki kävellessään. Ovelle päästyään mies pukkasi oven auki ja sanoi:

– Näinhän se tekis, näin se tekis, se hoki ja samassa mies oli ulkona. Samassa hetkessä savottamiehille selvisi, ettei se leikkiä ollutkaan ja lähtivät miehen perään. Mutta kun siinä oli heti puita ympärillä ja syksypimeä, niin eihän he miestä löytäneet. Savottamiehet hakivat miestä vielä myöhemminkin, mutta eivät löytäneet. Niin se tuntemattomaksi jäänyt mies meni menojaan ja vei kasöörin rahat.

Jälkitarina: Se kasöörin kassalippaan varastanut ”Jos minä olisin rosvo Perttunen” oli kertoman mukaan Rosvo Antti Perttunen, tunnettu suurista rosvomatkoistaan Oulun läänissä. Rosvo Perttunen kuoli aikanaan Kuopion rangaistusvankilassa. Rosvo Perttusen tarinaa on muisteltu vielä vuonna 2005 Limingassa, jossa kesäteatteri esitti näytelmän Rosvo Perttunen.