[Kuva aitasta]

Kautta aikojen on Ahmaksen kylässä asunut runonlaulajia ja kansanparantajia, joiden tarinoihin voi tutustua mm. kansalliseepoksessa Kalevalassa.

Kalevalainen perinnekylä Ahmaksella on kokoelma rakennuksia ja kertomuksia menneiltä ajoilta. Niiden kautta kulkee perinteen mahtava voima läpi vuosisatojen.

Kalevalaisen perinnekylän halki kulkee Runonlaulajien polku, jonka varrelle sijoittuviin rakennuksiin – esim. Runonlaulajien pirttiin – on tiivistetty kappale menneisyyttä. Rakennuksissa voi tutustua paikalliskertomuksiin sekä aistia historiallisten siipien havinan, joka muistuttaa meitä menneiden sukupolvien työstä ja saavutuksista.

Runonlaulajien pirtin lisäksi kylässä on erilaisia vanhoja aittoja sekä uustuotantoa oleva Iso-Räisäsen torni, joka toki on rakennettu perinteisellä tavalla. Tornin alakerrassa tulee toimimaan kahvio, ja ylemmät kerrokset toimivat kokoustiloina.

Tänä päivänä kylään tulija voi tilata itselleen savusaunan, katsoa kesäteatteriesityksen, kokeilla naimakaupan kannattavuutta erityisessä liukumäessä, patikoida Leppijoen kodalle ja pakopirtille ym.

Alueelle on vapaa pääsy; maksullisia ovat saunominen savusaunassa, alueen esittely, tarjoilu, aittamajoitus, retkiopastus Leppiojalle ja tarjoilu retkellä.

[Kuva tytöstä aitan ovella][Kuva kesäteatterista]