Se alkaa Kitkajärven Akonlahdesta ja päättyy Livojokeen. Kaikkiaan on se 2 ½ km. pitkä ja katkaisee sen välillä oleva Kuorikkijärvi.

Ihmisetkö siinä ajaa vai tavaravaunutko jyrräävät? Ei. Siinä kuljetetaan tukkeja Maanselän yli, jotta ne edelleen Livojokea voidaan uittaa Iijokeen ja niin alas suuriin sahoihin Pohjanlahden rannoilla. ”Rautatietä” käyttää 3 höyrykonetta jotka kukin ovat 35 hevosvoimaiset. Työssä radalla on 50 miestä ja koneita käyttää 9 miestä. Kerrallaan kulkee rataa myöten n. 350 tukkia ja kesässä luistaa sitä myöten satoja tuhansia uljaita hirsiä.

Rautatien rakensi turkulainen puutavaraliike Blamberg o.y. v. 1910, vaan osti siltä sen ranskalainen yhtiö Barner & Nielsen. Ja kuten muutama päivä sitte olemme kertoneet, on ”rautatie” nyt oston kautta joutunut valtion omaksi.