[Kuva: Niva-Kaijan koulu]
Harjun kiertokoulun oppilaat.

Kansakoululautakunta päätti Sarjankylän koulupiirin jakamisesta 1947 siten, että Harjuun tuli muodostaa täydellinen kansakoulu ja sille rakentaa mitä pikimmin oma koulutalo.

Koulun rakennustyöhön päästiin vasta kolmen vuoden päästä 1950. Koulu rakennettiin arkkitehti Veikko Leisten piirustusten mukaan samanlaiseksi kuin Junnon koulutalo. Jo ennen koulun valmistumista aloitettiin koulunpito Esa ja Antti Ahlholmilta vuokratuissa huoneissa. Vähäsarjan koulupiiri oli lakkautettu ja sen oppilaat sekä koulun tavarat siirrettiin Harjun koululle.

Uuden koulun vihkiäisjuhlaa päästiin viettämään maaliskuussa 1953. Harjunkankaalle terveelliseen mäntymetsään noussut koulutalo oli kaikinpuolin nykyaikainen voimistelusaleineen ja kerhohuoneineen. Opettajille ja vahtimestarille oli tilavat huoneustot erillisessä piharakennuksessa.

Kun Harjun piirissä koulutoimintaa aloitettiin, oli oppilaita viitisenkymmentä, mutta 1966 enää 19. Monet perheet olivat paremman toimeentulon toivossa muuttaneet joko Ruotsiin tai ainakin asutuskeskuksiin. Erään laskelman mukaan 1960-luvun puolivälissä lähti kyläkunnalta 18 perhettä. Koulu oli vaarassa muuttua yksiopettajaiseksi. Samaan aikaan oli kunnan ratkaistava myös Sarjankylän ja Yliojan koulun kohtalo. Monien kiivaiden neuvottelujen ja taloudellisuuslaskelmien tulos oli koulutoiminnan jatkaminen Harjun koulukiinteistössä. Koulupiirin nimeksi tuli Sarjankylän koulupiiri.

Koulun opettajina ovat olleet seuraavat: Aune Ojalehto 1951–1952, Irja Korhonen 1952–1953, Raili Vörlund 1952–1954, Marja-Liisa Miettinen 1953–1954, Saara Jurva 1954–1960, Maija-Leena Laitinen 1954–1955, Tyyne Uusitalo 1955–1956, Aune Putila 1956–1957, Lauri Kumara 1957–1958, Reino Karjalainen 1958–1959, Ahti Raivio 1959–1960, Eino Hautakangas 1960–1961, Anna-Liisa Jurva 1960–1961, Pentti Kinnunen 1961–1962, Senja Siira 1961–1962, Raili Pitkänen 1962–1968, Veikko Pitkänen 1962–, Eeva Sarjanoja-Hautala 1968–. Käsityönopettajina ovat olleet Matti Jaakola ja Erkki Niemimäki.

Sarjankylän 20 oppilaan koulu lakkautettiin vuonna 2005.