Ylikiimingin kunnan pitäjälaulu on vuonna 1995 kunnan vapaa-aikalautakunnan järjestämän kotiseutulaulukilpailun voittaja. Arvosteluraati valitsi Toivo Hyyryläisen laulun käyttötarkoitukseltaan monipuolisimpana ehdotuksena kotiseutulauluksi Ylikiimingille. ”Ylikiimingin laulu” sai ensiesityksensä muiden kotiseutulauluehdotusten muassa Tervastiima-viikon yhteydessä 14.7.1995 tervahaudalla järjestetyssä yhteislaulutilaisuudessa.

Ylikiiminki on ollut osa Oulun kaupunkia vuoden 2009 alusta.

Toivo Hyyryläinen
1. Halki metsien, harjujen, soiden virtaa sinisten vesien vyö, tänne sisulla ahkeroiden kodin raivasi isien työ. Täällä Vesainen puolusti meitä, kulki isämme sankarten teitä aika ankara milloin kun lyö. Onko seutua sellaista missä kuin on Ylikiimingissä? Kotikosken laulavan kuulen, sen kaipuuta kantavan tuulen, joen somasti soittavan niin: Ylikiiminkiin, Ylikiiminkiin.
  1. Rekikylä ja Vuotto ja Jolos,
    Niemikylä ja Juopuli nuo,