Kestilän ja Pulkkilan kuntien yhteiseksi kotiseutulauluksi on valittu Siikajokilaakson kotiseutu- ja kulttuuriliiton vuonna 1987 järjestämän kotiseutukilvan voittanut laulu. Laulun on säveltänyt kempeleläinen, syntyjään kestiläläinen, luokanopettaja ja musiikinharrastaja Juhani Rasinkangas ja sanoittanut rehtori, opetusneuvos Juhani Konola samalta paikkakunnalta.

Laulu esitettiin ensimmäisen kerran Pulkkilan kotiseutujuhlassa, jossa se samalla palkittiin. Laulu on pulkkilalaisille hyvinkin tuttu, ja se on yleisesti käytössä kunnan eri tilaisuuksissa. Sittemmin laulu on saanut sijansa myös Kestilän kunnan tilaisuuksissa ja juhlissa.

Kestilän, Pulkkilan, Piippolan ja Rantsilan kunnat yhdistyivät vuonna 2009 uudeksi Siikalatvan kunnaksi.

Jussi Rasinkangas
1. Me kasvoimme rannalla Siikajoen. Kesäiltoina leikkiä lyöden kielot tuoksuivat hiuksissa neitosien, varhain aamulla tartuimme työhön. Isät rantoja raivaten uskoa loi, savut kaskien peltoja vartioi. Meitä yhdisti virta ja kasvava maa, luja luottamus Luojaan ja työhön.
  1. Me muistamme sankarit seudun tään
    sota Suomen kun kauttamme kulki.