Lähteet

Kirjalliset lähteet:

Heinätorilta Kaarlenväylälle. Oulun kirjastoja 125 vuoden ajalta. Kaarina Niskalan kokoaman kirjaston 125-vuotishistorianäyttelyn tekstit.

Juvani, Pertti: Muistoja Ainolasta. Julkaisussa Heinätorilta Kaarlenväylälle.Toimituskunta: Irmeli Pääkkönen…[et al.]. Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto 1987, s. 16-19.

Kirjastonhoitaja J.W. Hyhkön salaisuus paljastunut. Kaiku 30.4.1925.

Okkonen, Ritva  & Okkonen, Ilpo: Pilvilinnoja ja vesiposteja. Kulta-ajan arkkitehtuuria Pohjolan valkeaan kaupunkiin. Pohjoinen 1985.

Pakkala, Samuli: Oulun kirjasto- ja museorakennuksen palo. Kansanvalistus- ja kirjastolehti 5-6/1929, s. 168-170.

Rintala, Paavo: Paasikiven aika. Romaani. Otava 1969.

Salmi, Kaija: Heinätorilta Kaarlenväylälle. Oulun kaupunginkirjaston vaiheita 110 vuoden aikana. Julkaisussa Heinätorilta Kaarlenväylälle. Toimituskunta: Irmeli Pääkkönen…[et al.]. Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto 1987, s. 6-15.

Viimeinen matka. Kaiku 5.5.1925.

Muut lähteet:

Huttunen, Pertti: Oulun kaupungin kansakoulu 1874-1974 1: Kansakoulun perustamisesta oppivelvollisuuskouluun 1874-1921. Kouluvirasto 1974.

Okkonen, Ritva & Okkonen, Ilpo: Pilvilinnoja ja vesiposteja. Kulta-ajan arkkitehtuuria Pohjolan valkeaan kaupunkiin. Pohjoinen 1985.

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston arkisto.

Pohjois-Pohjanmaan museo kuva-arkisto.