Wilhelm Waurio oli Haapajärven kirkkoherrana vuosina 1895–1908. Hän tuli Haapajärvelle Pirkkalasta 1895 ja muutti vuonna 1908 Haapajärveltä Eurajoelle, missä sukunimi muuttui Pentiksi.

Haapajärveläiset ovat muistelleet Wilhelm Wauriota värikkäänä ja voimallisena persoonana. Haapajärvellä niin kuin muissakin seurakunnissa määrätty hallinnonuudistus toteutui kovin verkkaisesti. Mutta tuskin Waurio kovastikaan sitä suri, sillä hän tahtoi olla herra talossaan. Tästä syntyi monia ristiriitoja hänen ja seurakunnan välillä. Mutta koska erikoisesti diakoniatyö oli hänen sydämellään, se osaltaan tasoitti tilanteita.

Rovasti vaati kuria ja järjestystä seurakunnassaan. Niinpä hänen kerrotaan kyllästyneen haapajärvisten kirkkotapoihin siinä määrin, että hän jonain kauniina sunnuntaina pönkitsi suntion avustuksella kirkon ovet ulkoapäin jättäen seurakunnan kirkkoon. Sitten hän piti pitkät saarnat siitä, milloin kirkkoon tullaan ja milloin sieltä lähdetään. Tällä ja monella muullakin tempulla hän toisaalta ärsytti mutta toisaalta sai sijan seurakuntalaisten puheissa ja sydämissäkin. Hän oli persoonallisuus, jonka vaikutus ulottuu aina näihin päiviin asti. Haapajärveläiset ovat muistelleet häntä temperamenttisena miehenä sekä tulisieluisena pappina.

Waurion nimeä ja siten hänen vanhempiaan ei ole Hämeenkyrön kastekirjassa.

Puoliso

Aspnäsissä 26.6.1883 Aina Mathilda Alander, syntynyt 19.3.1860 Hämeenkyrö, kuollut 11.10.1939 Helsinki, vanhemmat nimismies Johan Alander ja Catharina Theresia Eklund