Kunnallisneuvos ja valtiopäivämies Antti Tuomikosken poika Samuli Tuomikoski syntyi Limingassa 6.7.1875. Hän kävi kansakoulun ja Limingan kansanopiston. Sen jälkeen hän osti isältään Alatalon tilan Limingan kirkonkylästä ja ryhtyi viljelemään sitä. Maanviljelijänä Tuomikoski oli tarmokas ja aikaansa seuraava. Hän viljeli tilaa vanhuudenpäiviinsä asti ja luovutti sen sitten pojalleen.

Nuorena miehenä Samuli Tuomikoski oli mukana perustamassa Limingan nuorisoseuraa ja oli sen ensimmäisiä toimihenkilöitä. Sittemmin hän toimi kokoomuksen Oulun läänin piiritoimikunnan puheenjohtajana sekä Uuden Suomen asiamiehenä. Kunnanvaltuuston puheenjohtajan nuija hänelle siirtyi veljeltään Heikki Tuomikoskelta. Samuli Tuomikoski toimi useaan eri otteeseen kunnanvaltuuston puheenjohtajana yhteensä seitsemän vuoden ajan. Hän hoiti myös kuntakokousten puheenjohtajan virkaa.

Luonteeltaan hiljainen, harkitseva ja arvokkaasti esiintynyt kunnallismies siirtyi sittemmin myös valtakunnanpolitiikkaan. Hän nousi eduskuntaan kokoomuksen edustajana vuonna 1929 Väinö Kokon varamiehenä tämän kuoltua kesken edustajakautensa. Tuomikosken kansanedustajan ura kesti vuoden 1933 elokuuhun saakka. Hän kuului lakivaliokuntaan, maatalousvaliokuntaan, puolustusasianvaliokuntaan sekä suuren valiokuntaan. Muista hänen luottamustehtävistään mainittakoon muun muassa MTK:n valtuuskunnan jäsenyys, Pellervo-seuran valtuuskunnan jäsenyys, Pohjois-Pohjanmaan maamieskoulun johtokunnan jäsenyys sekä Pohjois-Pohjanmaan nuorisoseuran esimiehen tehtävät. Kunnallisneuvoksen arvonimen hän sai vuonna 1937.

kunnallisneuvos, kansanedustaja Anders (Antti) Tuomikoski ja Vilhelmiina Tuorila

Aina Kaisa Siira