Kalajoelta perheen toiseksi nuorimpana lapsena syntynyt poika lähetettiin triviaalikouluun Vaasaan. Hän suoritti lokakuussa 1774 ylioppilastutkinnon ja kirjoittautui Uppsalan yliopiston Pohjalaiseen osakuntaan. Huhtikuusta 1777 alkaen hän jatkoi opintojaan Turun akatemiassa, josta hän valmistui maanmittariksi 1780. Seuraavasta vuodesta lähtien hän oli varamaanmittarina Kemin pitäjässä ja sen jälkeen vuodesta 1793 komissionimaanmittarina Oulun läänissä. Silvénien perhe asui Tervolassa Lapinjärvellä ainakin vuoden 1794 lopulle saakka. Tervolasta Stefan Silvén muutti perheineen Rovaniemelle, missä hän kuoli halvaukseen. Tämän jälkeen leski muutti kaksostyttäriensä kanssa Kalajoelle.

Komissionimaanmittari Stefan Silvénin pari vuotta vanhempi veli oli kirkonrakentaja Simon Silvén. Koulutuksensa ja ammattinsa vuoksi Stefan Silvén hallitsi sekä kirjoittamisen että piirtämisen varmasti paljon paremmin kuin veljensä, jolta virallinen koulunkäynti tiettävästi puuttui. Sen vuoksi onkin luonnollista, että hän oli avustanut veljeään Simon Silvéniä ja mahdollisesti serkkuaan, kirkonrakentaja Sigfrid Silvastia, kirkkojen rakennuspiirustusten valmistamisessa.

talollinen ja kirkonrakentaja Matti Tapaninpoika Jylkkä ja Anna Sigfridintytär

Puoliso

Tervolassa 29.10.1789 Loviisa Apollonia Philp, syntynyt 27.12.1757 Karkku, kuollut 30.12.1808 Kalajoki, vanhemmat luutnantti Vilhelm Philp ja hänen toinen vaimonsa Margareta Köhler