Sigfrid Silvastin kirkonrakennustoiminnasta on toistaiseksi hyvin vähän tietoja. Hän teki ainakin Haapaveden ja Pyhäjärven kirkot. Kirkonrakentaja Simon Silvén laati vuonna 1781 piirustukset Haapaveden kirkkoa varten, mutta yli-intendentinvirastossa piirustukset muutettiin. Sigfrid Silvasti rakensi Haapaveden kirkon 1784 Tukholmasta lähetettyjen rakennussuunnitelmien mukaan. Kirkko oli viraston tuolloin suosiman tyylisuunnan mukaisesti tasavartinen ristikirkko, jonka katot olivat päädyistä aumatut. Katolla keskellä rakennusta oli melko pieni torni.

Samana kesänä, jolloin Haapaveden kirkko valmistui, Pyhäjärvellä suunniteltiin uuden kirkon rakentamista. Kirkonrakentaja Sigfrid Silvasti kutsuttiin paikalle, ja hän laati seurakunnalle kirkonpiirustukset, jotka muistuttivat suuresti hänen Haapavedelle rakentamaansa kirkkoa. Hänet myös valittiin 1790 valmistuneen kirkon rakennusmestariksi.

Kirkonrakentaja Sigfrid Silvastin tunnettu rakennustoiminta rajoittuu kahteen kirkkoon, jotka pystytettiin Tukholmassa hyväksyttyjen piirustusten mukaan. Tämän vuoksi Silvastin kirkoissa ei olekaan nähtävissä hänen henkilökohtaisia taiteellisia pyrkimyksiään. Kuitenkin hän rakennustyön johtajana jatkoi teknisesti korkeatasoista pohjalaista kirkonrakennusperinnettä.

talollinen Pekka Sipinpoika Silvasti ja Liisa Tuomaantytär

Beata Jaakontytär Niska, syntynyt 1749, kuollut 11.8.1809 Kalajoki