Otto Riippa valmistui kansakoulunopettajaksi Rauman seminaarista 1911, ja hänet valittiin samana vuonna opettajaksi Ylivieskan Vähäkankaan kansakouluun. Tätä virkaa hän hoiti yhtäjaksoisesti 40 vuotta. Opettaja Riippa oli myös maanviljelijä ja erityisesti perehtynyt karjanhoitoon. Niinpä hän olikin usein nähty vieras kyläläisten navetoissa.

Otto Riippa valittiin Ylivieskan ensimmäiseen kunnanvaltuustoon, ja hän toimi sen jäsenenä kymmenen vuotta. Hän oli perustajajäsenenä Kankaankylän osuuskassassa, Ylivieskan osuuskaupassa, Ylivieskan osuusmeijerissä ja Vähäkankaan kyläkirjastossa. Hän hoiti oman toimensa ohella Kankaankylän osuuskassaa 25 vuotta ja toimi sen hallituksen puheenjohtajana 30 vuotta. Opettaja Riippa toimi myös pitkään osuuskaupan hallintoneuvoston jäsenenä ja sihteerinä.

Opettajan työ oli Otto Riipalle kutsumustehtävä, jonka innoittamana hänen sydäntään lähellä oli opettajayhdistystoiminta. Hän kuuluikin Ylivieskan opettajayhdistyksen perustajajäseniin ja toimi niin yhdistyksen kuin myös koululautakunnan puheenjohtajana useaan eri kertaan. Opettaja Riippa tunnettiin innokkaana urheilun ystävänä. Hän innosti oppilaitaan hiihtourheilun pariin muun muassa teettämällä heille suksia omalla kustannuksellaan. Hänen aloitteestaan Ylivieskassa alettiin järjestää koulujen välisiä hiihto- ja yleisurheilukilpailuja.

Otto Riippa jäi paikkakuntalaisten mieliin suosittuna puhujana mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa: niin seuroissa, hautajaisissa, syntymäpäivillä kuin nuorisoseuran juhlissa. Hän oli aina valmis auttamaan kyläläisiä hyvin monissa asioissa, mm. veroilmoitusten täytössä. Sota-aikana hän järjesti siirtolaisten raha- ja vaateavustusten jakelua. Otto Riippa oli luonteeltaan valoisa, avarakatseinen, suora ja rehti mies, jonka elämää sävytti syvä uskonnollisuus. Hänet tunnettiin myös vaativana ja ankaranakin henkilönä, mutta ehkä parhaiten hänet muistetaan huumorintajuisena kansanmiehenä.

lukkari Antti Riippa ja Johanna Herlevi

Puoliso

Ylivieskassa 22.1.1913 Amanda Vähäkangas, syntynyt 5.11.1893 Ylivieska, kuollut 22.7.1969 Ylivieska. Vanhemmat maanviljelijä Heino Vähäkangas ja Marja Pyy