Antti otti käyttöönsä äitinsä sukunimen Rautio vuonna 1934. Varsin varhaisessa vaiheessa hän tuli mukaan nuorisoseuratoimintaan, jossa hän oli kiinnostunut varsinkin näyttämötoiminnasta. Aluksi Antti Rautio esiintyi oman nuorisoseuransa näytelmissä ja siirtyi vähitellen myös ohjaamaan niitä. Osasuorituksien määrä eri näytelmissä nousee useihin satoihin. Antti Rautio toimi Alavieskan kirkonkylän nuorisoseuran esimiehenä useiden vuosien ajan. Lisäksi hän osallistui innolla opintokerhoihin ja laulukuoroon.

Nuorempana hän viljeli myös pientä kotitilaansa, mutta vähitellen Antti Raution taidot näytelmien ohjaajana huomattiin myös naapuriseuroissa, ja häntä pyydettiin ohjaajan tehtäviin Alavieskan ulkopuolellekin. Viimein harrastus vei miehen koko ajan. Hän kiersi Keski-Pohjanmaan nuorisoseuran palkkaamana ohjaajana alueen seuroissa, ja hänen tehtäväkenttäänsä kuului myöhemmin myös Pohjois-Pohjanmaan nuorisoseurapiirin alue. Antti Rautio on usein osallistunut maakunnallisiin näytelmäkilpailuihin ja päässyt palkinnoille kymmeniä kertoja sekä näyttelijöiden että ohjaajien sarjoissa.

itsellinen Albert Kiimamaa ja Hanna Antintytär Rautio

Antti Rautio ei ollut naimisissa.