Antti Polvinen tuli v. 1885 kolmantena opettajana v. 1881 perustetun Haapajärven kirkonkylän kansakoulun opettajaksi. Hän toimi virassaan kuolemaansa saakka eli lähes 38 vuotta. Kansakoulu toimi tuolloin pappilassa (nykyinen Laurikkalan pikkupappila). Hänen aikanaan rakennettiin oma koulutalo ja yksiopettajaisesta koulusta kasvoi kaksiopettajainen 87 oppilaan opinahjo.

Polvisen aikana koulu sai mm. vahtimestarin huolehtimaan koulun lämmityksestä ja siivouksesta. Ennen oman koulurakennuksen saamista vaati vuokrahuoneessa toimiva koulu korjausta. Johtokunta päätti kuuluttaa sunnuntaina kirkossa:

Kunnan on tuotava joka ruojista
kaksi kahdeksan kyynärää pitkää,
kahdeksan tuumaa leveää
ja yhden tuuman paksusta lautaa,
jolla koulusalin seiniä vuorataan
ja lattia myös maalataan.

Kuntakokous päätti 1891 äänestyksen jälkeen perustaa erityisen rahaston kansakoulun rakentamista varten. Koulu valmistui vuonna 1895.

Antti Polvinen toimi myös ensimmäisenä säästöpankin pankinjohtajana. Koulun tyttöjen käsityönopettajaksi valittiin 1890 Fanny Polvinen. Toiselta sortokaudelta 1913 löytyy merkintä Venäjän historian ja maantieteen opetusta koskevasta koulukohtaisesta määräyksestä. Piiritarkastaja sai huomauttaa opettajaa monta kertaa Venäjän kartan puutteesta. Opettaja näyttää olleen niin hidas sen tilaamisessa.

Koulukirjat oppilaat joutuivat ostamaan itse, vain köyhimmille ostettiin kirjat koulukassan varoilla ja ne annettiin vain lainaksi. Köyhät vapautettiin myös sisäänkirjoitusmaksuista. Ensimmäisen kerran 1913 jaettiin kaikille ilmaiset koulukirjat valtionavun turvin. Vuodesta 1915 annettiin koulukurssin suorittaneille jatko-opetusta. Oppilaskeittiön perustaminen käynnistettiin 1919 ja se toteutui 1920. Oppilasavustuksia varattomien kenkä- ja sukka-avustuksiin voitiin ensimmäisen kerran jakaa 1922.

Antti Polvinen opetti Haapajärven nuorisoa yksin 23 vuotta, kunnes syksyllä 1908 saatiin apuopettajattaren virka. Opettaja Antti Polvinen meni aamulla aikaisin maanviljelystöihin, tuli kotiin ennen yhdeksää, vaihtoi vaatteita, piti koulutunnit ja jatkoi peltotöitä, piti jatkokursseja, hoiti pankinjohtajan tehtäviä, korjasi suuren oppilasmäärän aineet ja kokeet sekä hoiti luottamustehtäviä. Hän osallistui koko tarmollaan kouluelämän kehittämiseen ja koulutti omat lapsensa eläen itse säästäväisesti. Haapajärven kirkonkylän kansakouluun on perustettu Antti Polvisen rahasto.

talollinen Johan Polvinen ja Elsa Ruokolainen

Puoliso

15.10.1886 Fanny Pyhtilä, syntynyt 22.8.1863 Raahe, kuollut 15.7.1944 Haapajärvi, vanhemmat merimies Johan Henrik Pyhtilä (Pyhtinen) ja Kaisa Lisa Molis