Valtteri Myllylahti tunnettiin Haapajärvellä seppänä ja maanviljelijänä sekä monista kunnallisista ja paikallisista luottamustoimistaan. Hän asui Repola-nimisellä tilalla Parkkilan kylällä. Viikateseppänä Myllylahti oli erikoisen taitava, ja hänen kerrotaan tehneen ensimmäisen polkupyöränsä itse.

Myllylahti kuului pitkään Parkkilan osuuskassan hallitukseen. Osuuskassa sulautui Haapajärven osuuspankkiin 1952. Hän kuului myös kylällä 1925–1934 toimineen Kuusaan osuusmeijerin hallintoon.

talollinen Pekka Myllylahti ja Brita Kaisa Ojala

Puoliso

1. Haapajärvellä 17.5.907 Ebba Tulppo, syntynyt 7.7.1885 Haapajärvi, kuollut 12.10.1918 Haapajärvi, vanhemmat Jakob Tulppo ja Maria Jokitulppo
  2. Haapajärvellä 28.6.1919 Sofia Parkkila, syntynyt 12.3.1882 Haapajärvi, kuollut 13.3.1958 Haapajärvi, vanhemmat talollinen Aukusti Parkkila ja Pauliina Parkkinen
  3. Haapajärvellä 2.8.1959 Hilma Maria Keyriläinen, syntynyt 11.10.1904 Ruskeala, kuollut 20.2.1979 Helsinki, vanhemmat työmies Antti Antinpoika Keyriläinen ja Anna Katri Puumalainen