Jaakko Myllylä oli maanviljelijä, joka harrasti myös liiketoimintaa. Hän omisti Kalajoen markkinapaikalla makasiinin, jonne hän myös ostamalla hankki viljaa ja voita ja möi niitä markkinoilla. Myllylä oli osakkaana myös Kalaja-laivassa, joka upposi Atlantilla 1885, mitä ennen se kuljetti rahtia maailman merillä lähes 10 vuotta. Kansa käytti Myllylästä nimeä ”Myllylän porvari”.

Jaakko Myllylä oli 1877–78 valtiopäivillä talonpoikaissäädyn edustajana. Varsinaisessa vaalissa hän oli tullut erään toisen Salon kihlakunnasta valitun edustajan varamieheksi. Kalajoen kunnankirjuri Kalle Myllylä teki Jaakko Myllylän puolesta valituksen vaalista. Uudessa vaalissa Jaakko Myllylä valittiin varsinaiseksi edustajaksi. Valtiopäivillä toiset edustajat luulivat Jaakko Myllylän tehneen itse onnistuneen valituksen, ja häntä alettiin siellä pitää melkoisena lakimiehenä.

talollinen Juho Heikki Jaakonpoika Myllylä ja Pieta Liisa Niilontytär Silvasti

Puoliso

Kaisa Kustaava Nauha, syntynyt 2.4.1841 Kalajoki, kuollut 25.12.1917 Kalajoki, vanhemmat Efraim Matinpoika Nauha ja Susanna Mikontytär Kääntä