Eila Malinen asui ja vaikutti Alavieskan kirkonkylällä koko elämänsä ajan. Eila Malisen lähimmässä naapurissa oli Alavieskan Osuusmeijeri, johon hän pääsi meijeriapulaisen lomantuuraajaksi 17-vuotiaana. Toimi vakinaistettiin ja siihen lisättiin laskutehtäviä. Kirjanpitäjäksi Malinen siirtyi 1952; työhön kuului myös maidon vastaanotto. Meijerin isännöitsijänä ja toimitusjohtajana hän toimi vuodesta 1954 vuoteen 1988.

Päätoimensa ohella Eila Malinen toimi pitkään kunnallisissa luottamustoimissa, Alavieskan nuorisoseurassa, kantakirjaston hoitajana, Alavieskan maatalousnaisten puheenjohtajana, maamiesseuran johtokunnassa ja Alavieskan Osuuspankin hallintoneuvoston jäsenenä.

Alavieskan sotaveteraanitoiminta oli Eila Maliselle tärkeää ja lähellä sydäntä. Hän kirjoitti myös paljon puheita, kronikoita, runoja, ja tekstejä eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Eila Maliselle myönnettiin Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan kunniamerkki 6.12.1972.

Päätoimi: Alavieskan Osuusmeijerissä ensin kesäapulaisena v. 1939, sittemmin meijerin isännöitsijänä (vuodesta 1954) ja toimitusjohtajana eläkkeelle jäämiseen asti v. 1988.

Luottamustoiminnasta:

• Valittiin Alavieskan kunnanvaltuustoon 1957. Valtuutettuna hän toimi yhteensä 32 vuotta, josta Alavieskan kunnanvaltuuston puheenjohtajana 18 vuotta, vuodet 1970-1987.
  • Suomen kunnallisliiton liittovaltuusto
  • Alavieskan Osuuspankin hallintoneuvosto
  • Ylivieskan sairaalan liittovaltuusto
  • Pohjois-Suomen Meijeriliiton johtokunta
  • Alavieskan Sotaveteraanien sihteeri, naisjaoston toiminnassa
  • Alavieskan nuorisoseuran sihteeri 20 v.
  • Alavieskan maatalousnaiset
  • Alavieskan maamiesseuran johtokunta
  • Alavieskan kantakirjaston hoitajana

Harrastukset: Kirjallisuus, runot, käsityöt.

Mikko Anttila ja Tyyne Augusta Anttila os. Kerttu

Puoliso

Alavieskassa 11.8.1946 maanviljelijä, urakoitsija Ilmari Malinen, syntynyt 2.7.1922 Lumivaara, kuollut 30.9.1994