Vuonna 1710 syntynyt muhoslainen Abraham Lievonen valittiin talonpoikaissäädyn Oulun pitäjän edustajaksi Tukholman valtiopäiville vuosina 1765–1766 ja 1769–1770.

Abraham Lievonen asui Muhoksella Honkalan kylässä Lievosen ojan varrella. Tarmokas talollinen istui käräjillä lautamiehenä ja herastuomarina, ja häntä arvostettiin paitsi viljelijänä myös yhteisten asioiden ajajana. Lievonen oli aikaansa seuraava mies, joka valtiopäivillä osallistui aktiivisesti puoluepolitiikkaan. Kaksi tuon ajan valtiopäivien merkittävintä puoluetta olivat hatut ja myssyt; Abraham Lievonen oli kiivas myssy.

Jo ensimmäisillä valtiopäivillä Lievonen ryhtyi ajamaan kahta tärkeäksi katsomaansa asiaa. Toinen oli Muhoksen pitäjän perustaminen ja toinen oululaisille kauppiaille vuokrattujen lohenkalastusoikeuksien palauttaminen Oulujokivarren talonpojille. Muhoksen pitäjän perustaminen oli tarpeellista asutuksen ja elinkeinoelämän kehittämisen vuoksi, ja tämä tavoite toteutuikin vuonna 1766. Lievosen ahkerat ponnistelut lohenkalastusoikeuksien puolesta taas kantoivat hedelmää, kun vuonna 1769 kamarikollegio antoi Oulujoen lohenpyynnin takaisin talokkaille entisestä vuosivuokrasta.

1. Catharina Abrahamintytär Juvani eli Tikkanen (alkujaan Perttunen)
  2. Anna Jöranintytär Määttä