Pieti Kaarlenpoika opiskeli lakitiedettä Turun akatemiassa vuodesta 1663 ja myöhemmin Uppsalan yliopistossa 1669–73. Hän toimi Ruotsin lähetystön kanslistina Pariisissa 1674–78 ja vuodesta 1680 Tukholmassa reduktiokomission sihteerinä. Tässä tärkeässä virassa Kalling kehittyi eteväksi reduktioasioiden tuntijaksi ja edisti osaltaan suuren reduktion nopeaa toimeenpanoa.

Vuonna 1687 Kalling nimitettiin Svean hovioikeuden asessoriksi Tukholmaan ja maaliskuun 30. päivänä 1698 hänet aateloitiin. Hänen sukuhaaransa jäi Ruotsiin; kaksi upseeripoikaa sai 1751 vapaaherran arvon, ja toinen korotettiin 1771 kreiviksi.

Kalajoen kappalainen Kaarle Pietarinpoika Kalling ja Anna Kronbäck

Puoliso

8.5.1684 Margareta Bunge, syntynyt 9.1.1668, kuollut kesäkuussa 1756, vanhemmat Tukholman kauppapormestari Mårten Bunge ja hänen 1. vaimonsa Margareta Jernstedt