Taiteilija Aarno Jääskö syntyi Kuivaniemellä Pohjoisrannan kylässä 23.6.1920 kahdeksanlapsisen perheen esikoisena ja ainoana poikana. Jääskö kävi Oulussa teollisuuskoulun ja valmistui rakennusmestariksi vuonna 1943 muttei tehnyt rakennusmestarin töitä päivääkään. Vuodesta 1948 lähtien hän toimi kansakoulunopettajana Haapavedellä ja sittemmin parina vuonna myös Oulaisissa. Opetustöidensä ohella hän ehti perehtyä heraldiikkaan eli vaakunatieteeseen kuvanveistäjä Lauri Ketolan oppilaana. Esimerkiksi Haapaveden kaupunginvaakuna on Aarno Jääskön käsialaa.

Vuonna 1957 Jääskö palasi Iihin ja alkoi opettaa yhteiskoulussa piirustusta. Päivätyönsä ohella hän toimi Iin ja Yli-Iin kansalaisopiston ensimmäisenä taideaineiden opettajana sekä myös yrittäjänä; Iin Sillat -leirintäalue Iin Haminan läheisyydessä syntyi Aarno Jääskön ja Matti Jääskeläisen yhteistyönä. Jääskö toimi opettajana kahdentoista vuoden ajan ja jäi sitten vapaaksi taiteilijaksi.

Taiteessaan Aarno Jääskö keskittyi ennen kaikkea akvarelleihin, joiden aiheina olivat usein meri, joki, Iin Hamina, Kuivaniemen Vatunginnokan maisemat sekä ihmiset maisemassa. Hänellä oli aina yhtä aikaa useita maalauksia tekeillä. Viimeisinä vuosinaan hän teki myös runsaasti puuviilutöitä, joista olisi ollut tilauksia enemmän kuin Jääskö ehti toteuttaa.

Aarno Jääskö piti Pohjois-Suomessa lukuisia näyttelyitä. Hän järjesti myös myös kaksi menestyksekästä näyttelyä Sveitsissä; ensimmäisen näyttelyn oli tarkoitus olla auki kuukauden, mutta Jääskön työt myytiin loppuun jo viikossa ja näyttely jouduttiin sulkemaan.

Jääskön rakkain harrastus oli retkeily Lapissa. Retkillään hän sekä kalasti että etsi uusia aiheita. Kalakavereidensa piirissä hänet tunnettiin erinomaisena perhonsitojana. Jääskö osallistui myös aktiivisesti kotipaikkakuntansa toimintaan; hän oli muun muassa Iin Lions-klubin perustajajäsen ja toimi paikkakunnan reserviupseerikerhossa.

Aarno Jääskö kuoli vain 55-vuotiaana 10.12.1975.

Kalle Kantola ja Alma Törmälä