Kansanedustaja Veikko Honkanen syntyi Varpaisjärvellä vuonna 1908. Hän kävi maamieskoulun sekä pienviljelysneuvojaopiston. Sittemmin hän työskenteli maatalouskerhoneuvojana Johanneksessa ja Savonrannalla. Vuonna 1939 hänestä tuli Pudasjärven maatalous- ja asutusneuvoja, jota virkaa hän hoiti vuoteen 1947 saakka. Tämän jälkeen Honkanen siirtyi Pudasjärven Osuuspankin johtajaksi. Vuonna 1952 hänet valittiin Pudasjärven kunnanjohtajaksi.

Veikko Honkanen toimi maalaisliiton/keskustan kansanedustajana vuosina 1962–1966 ja 1967–1970 Oulun läänin vaalipiiristä. Hän kuului muun muassa laki- ja talousvaliokuntaan ja sosiaalivaliokuntaan. Lisäksi hän toimi presidentin valitsijamiehenä vuosina 1962 ja 1968. Honkasella oli myös useita muita luottamustehtäviä: hän oli muun muassa Pudasjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton hallituksen puheenjohtaja, Iijokilaakson kuntain toimikunnan puheenjohtaja ja Suomen kunnallisliiton liittovaltuuston jäsen.

Veikko Honkanen sai ansioistaan kunnallisneuvoksen arvonimen vuonna 1972.

puuseppä Ville Honkanen ja Eeva Lovisa Leskinen